Избери език

Боядисване с латекс

 Тъй като боядисването с латекс е основна наша дейност, искаме да обърнем специално внимание на  видовете латекс за различни помещения.

ДУЛУКС БОЯ ЗА БАНИ

Боята за бани „Дулукс” е изключително устойчива на влага и изпарения боя с мек блясък. Независими лабораторните изследвания доказват, че поради специалната си формула, боята е устойчива на плесен в продължение на 5 години и поради това е идеалната защита за помещения със силна кондензация.

Приложение:
За вътрешно приложение.
Вамко
Повърхности:
-
Вамко
Опаковки:
1 л / 2,5 л
Вамко
Време на съхнене между два слоя:
4 – 6 часа
Вамко
Време на съхнене на слой:
2 часа
Вамко
Покриваемост (еднослойна):
 14 m²/л.
Вамко
Миене на инструментите:
С вода, веднага след употреба
Вамко
Инструмент на нанасяне:
Валяк, четка, пистолет
Вамко
Подготовка на повърхностите: Повърхностите трябва да са стабилни, сухи и почистени от всички дефектни или лошо прилепнали материали, мазнини и соли.

Дюлакс Диамант за кухни е изключително здрава матова боя – 10 пъти по-здрава от обикновената боя. Формулирана е специално да бъде устойчива на петна и мазнини, така че да издържа на обичайните домакински петна от чай, кафе, сокове. С Дюлакс Диамант за кухни получавате вида, който харесвате, със здравината, от която се нуждаете.

Преди употреба: За да получите най-добри резултати с Дюлакс Диамант за кухни, повърхността трябва да е здрава, чиста и суха (новите повърхности трябва да са непременно напълно сухи).
Основна подготовка:
  • Да се отстрани олющената боя.
  • Ако е необходимо, повърхността да се измие от мръсотия, мазнини и др.
  • Засегнатата от плесен повърхност да се третира с подходящ фунгициден препарат.
  • „Гланцът” да се отстрани с шкурка.
  • Грундирайте новите, изтъркани или порьозни повърхности.
Начин на употреба:

Да се разбърка старателно.

В горещо време и топла околна среда, само ако е необходимо, за по-лесна работа могат да се добавят до 10% чиста вода и да се разбърка.За нормална употреба разреждане не се изисква.С подходяща четка или валяк да се нанесат 1 или 2 ръце. Вторият пласт да се нанесе минимум 5 часа след първия. Време на изсъхване: 5 часа.Гамата Дюлакс Диамант позволява лесно почистване на всекидневното повърхностно зацапване и мазните петна с помощта на много мека чиста кърпа и чиста сапунена вода. За да се отстранят петната е необходим само достатъчен натиск.

Предпазни мерки

Боята да НЕ се:

  • използва за радиатори или други отопляеми повърхности;
  • почиства с абразивни почистващи средства, след като е нанесена. Силното търкане може да повреди повърхностния финиш. (При почистване с шкурка да се носи подходяща предпазна маска за избягването на вдишване на прах.)

Предпазни мерки

Да се:

  • използва много мека кърпа и чиста сапунена вода за почистване на боядисаната повърхност.
  • използва на места с висока кондензация.
  • предпазва от замръзване.
Разход: 1 л / 13 кв.м.
Срок на съхранение: 5 години от датата на производство.
Производство: (комбинация от цифри като част от код) 1 и 2 цифри=седмица, 3+4= на година или обратно.